Kodavimas

Re: Kodavimas

Standartinė minde » 2010-06-09 19:34:47

Atsiprasau ar as sakiau kad kodavimas yra blogai as sito tikrai nesakiau jai kam padeda tai saunu as tesiok savo nuomone pasakiau beje klisti sakidamas kad nera tokiu kurie iseitu is minesuotos ir neprisiliubtu pirma diena,zinuok yra 2 zmones asmeniskai pazistu atleisk kad kartuojus bet sakau kiek yra zmoniu tiek yra ir istoriju sori jei manes nesupratai o del kodo as nesakiau kad tai yra blogai tiesiok tai mano nuomone ir niekeno kito,as asmeniskai tais samanais netikiu ir tiek,o jei kam padeda tada saunu.
Audronis rašė:
minde rašė:<...> kai terminas baiges kas tada vivsi zinom pasekmes kiti ir tu metu neistrauke <...>

Nenoriu kartotis, jau rašiau http://www.ne-gerk.com/forumas/viewtopi ... 499#p29499

Tai pagal Tave išeina, kad yra blogai jei žmogus negėrė 10 mėn.? Ar jei vos mėnesiuką ištraukė? Jis juk nevartojo alkoholio, pailsėjo bent šiek tiek fiziškai, gal ir morališkai, galbūt galvoje truputi padėliojo viską į vietas, pailsėjo jo artimieji ir aplinkiniai. Galu gale jis būtų vistiek pragėręs tuos pinigus, kurios, pagal Tave, kažkas "išplovė". Jis ieškojo pagalbos, vadinasi noras negerti yra... Ar tai blogai?

Atsimenu vieno forumiečio žodžius (gal ne visai tiksliai perduosiu, prašau atleisti) - anksčiau koduodavaus ir tikėjau kodu, bet perskaitęs forume apie kodavimą nebesikoduoju. T.y. prapuolė jo tikėjimas kažkuo, kas jam bent iš dalies padėdavo pabūti kurį laiką blaiviam.

Ar atėję į AA visi nustoja gerti? Visam laikui? Nėra tokių, kurie lanko metų metus ir pastoviai užgeria? Ar net ateina į grupę įkalę? Nėra tokių, kurie po Minesotos, tik išėję, iškart eina ir prisiliuobia iki atsijungimo? Yra... Kaip, tikriausiai, ir tokių, kurie "nulaužia" kodą tą pačią dieną...

Kai lankiau klubą, ateidavo toks vyrukas, tai jis be klubo lankymo dar buvo užsikodavęs, pastoviai lankė AA grupę ir... jam vistiek nelabai sekėsi... Tai čia tikriausiai kodas buvo kaltas?

Nėra jokio šimtaprocentinio, visiems vienodai gerai veikiančio vaisto. Yra įvairių metodų, kiekvienas sau prisitaiko labiausiai priimtina ir veiksmingiausią. Jei kažkam netinka kodavimas, tai visiškai nereiškia, kad kodavimas netinka niekam ir visiškai...
Šendien aš blaivas ir taip diena po dienos.
minde
Dažnas svečias

Standartinė Edvardas » 2010-06-10 08:43:34

Iš savo patirties galiu pasakyti: kol neįvyko pokyčiai viduje tolvyko ,,tik negėrimas". Blaivybė prasidėjo po vidinio proveržio, o su juo ir ,,sunkus darbas". Kabutėse parašiau, nes pats gyvenimas yra sunkus darbas, o prasidėjus blaivybei net be tavo valios vyksta juntami pokyčiai. Gyvenimas taip sumoduliuoja aplinką, kad nori ar ne turi priimti sprendimus, domėtis, kaip Audronis rašo, sudėtingesniais dalykais, nes tu jau esi pasiruošęs juos suvokti. O, kad neužsnustum ant laurų (blaivybės) -gyvenimas visada pasirengęs pažadinti stebuklingais įvykiais arba netektimis.
Nesikodavau niekados, nes mano laikausi nuomonės, kad tai pasipinigavimas kitų nelaime. Bet žinant, kad patys nešams tas ,,kapeikas", o svarbiausia, kad kai kuriems ir padeda-kodavimo negalima ignoruoti. Jei tiek metų gyvuoja-vadinasi turi savo nišą blaivystės kelyje.
Vartotojo avataras
Edvardas
Senbuvis

Standartinė Nika » 2010-06-10 09:04:11

Edvardas rašė:O, kad neužsnustum ant laurų (blaivybės) -gyvenimas visada pasirengęs pažadinti stebuklingais įvykiais arba netektimis.

Būtent... Kai geri, atrodo, pakaks tik negerti ir gyvenimas savaime susitvarkys. Tada ateina noras greito rezultato, kaip geriant - įkalei, ir ramu. Trumpam ;)
Taip ir su kodu - pabūrė kažkoks "šamanas", kad mirsi išgėręs, ir žmogus kankinasi, kol noras gerti nugali. Ramu irgi trumpam, kol žmogus amnezijoj..
Psichoterapinės grupės irgi tam tikras "kodavimas", tik ilgesnis... AA grupės irgi veikia panašiai - emocijas, pasaulėžiūrą, įpročius, tik nekainuoja pinigų :D
Vartotojo avataras
Nika
Senbuvis

Standartinė Pasiklydes » 2010-06-10 10:52:29

Manau pakankamai įdomiai apie kodavimą...

"Kodavimo metodas turi nemažai blogų savybių ir jų negalima ignoruoti. Didžiausia iš jų - į savo pasąmonę “įleidžiamas” pašalinis asmuo. O pasąmonė - paslaptinga net pačiam žmogui. Ar nesugriaus to itin jautraus mechanizmo svetimas, ar nebus pažeista psichika? Kitas pavojus - gali atsirasti priklausomybė nuo gydytojo, jis pacientui gali tapti savotišku narkotiku: be jo seansų bus nesugebama kontroliuoti savo potraukio prie taurelės. Be to, paciento artimiesiems gali kilti sunkumų. Pasirodo, po kodavimo seansų kai kurių žmonių pakinta charakteris ir, aišku, ne į gera.

Daugelis mokslininkų mano: kodavimas problemos neišsprendžia - tai tik draudimas nedaryti to ar kito. Varžomas draudimų žmogus yra tarsi draskomas vidinio konflikto, todėl tampa agresyvesnis, uždaresnis. Smulkmenos, kurių anksčiau nė nepastebėjo, jį nervina, tad aplinkiniams būna sunku su tokiu žmogumi sugyventi. Kai kurie gydytojai kodavimą palygina su ramentais. Jie reikalingi koją susilaužiusiajam, bet tik iki tol, kol sugis kaulai.."
Man tereikia vienintelio kokteilio tam, kad prisigerčiau. Bėda tame, kad neprisimenu kelintas jis būna - tryliktas ar keturioliktas.. Amerikiečių aktorius George F. Burns skype pasiklydes69
Vartotojo avataras
Pasiklydes
Senbuvis

Standartinė militarys » 2010-06-10 12:53:14

Audronis rašė:Neteisingai supratai parašymą "Daugeliui užtenka tik negerti, jų gyvenimas ima tvarkytis..."
Kiek iš lankančių AA tikrai rimtai gilinasi į programą? Daugeliui užtenka to, kad jie, reguliariai lankydami grupę ir bendraudami, negeria. Jie visiškai nejaučia poreikio lįsti į kažkokią psichologiją, savo vidų ir visokius kitokius "išmislus".

kaip perskaičiau taip ir supratau. Gal ir neteisingai...

Iš savo pusės nelabai pagaunu ką bendro turi kodai/torpedos ir AA narių besigilinančių programon kiekis? Čia kita tema. Bet pabandysiu atsakyt į tavo klausimą: -nežinau kiek... Ir niekas nežino, nes išvis AA neregistruoja ir neskaičiuoja narių. Tuo labiau neskaičiuoja kiek iš jų ir kaip giliai kur gilinasi. O ir kaip nustatyti kuris tikrai gilinasi, o kuris niekus mala. O kitas ir rimtai besigilindamas, nusigilina į šoną. Bet tu teisus, tikrai, tų kurie gilinasi yra gerokai mažiau nei tų, kurie tiesiog lanko. Tam yra visokiausių priežasčių.

Audronis rašė:...
Kitą vertus yra ir alternatyvų, ne tik AA programa tinka dvasiniam tobulėjimui. Nustojęs gerti žmogus - AA, kodavimo, burtažodžių, lengvų būdų ir t.t. pagalba - gal ima gilintis į psichologija, susidomi joga (ne gulėjimų ant vinių, o plačiąją prasme), budizmu ar dar kokia Rytų išmintimi. Tie mokymai/religijos dažnai turi šimtų ar net tūkstančių metų patirtį, tad gilintis yra į ką, o pasiekti tobulybės vistiek neįmanoma. Kiti gal atranda savyje talentą fotografuoti paukščiukus ir ištisom dienom prasėdi miške gaudydami TĄ kadrą... ;)

Beje, nesuplakim hobio, t.y. laisvalaikio praleidimo būdų (fizkultūra, paukščiukų fotografavimas, bendrų interesų ar veiklų klubai) ir dvasinio tobulėjimo kelių į vieną krūvą. Nors tarp jų būna panašumų, persipynimų daugiau ar mažiau, tačiau yra ir esminis skirtumas.
militarys
Senbuvis

Standartinė svajakas » 2010-06-10 18:38:44

Pasiklydes rašė:Manau pakankamai įdomiai apie kodavimą...
Daugelis mokslininkų mano: kodavimas problemos neišsprendžia - tai tik draudimas nedaryti to ar kito. Varžomas draudimų žmogus yra tarsi draskomas vidinio konflikto, todėl tampa agresyvesnis, uždaresnis. Smulkmenos, kurių anksčiau nė nepastebėjo, jį nervina, tad aplinkiniams būna sunku su tokiu žmogumi sugyventi. Kai kurie gydytojai kodavimą palygina su ramentais. Jie reikalingi koją susilaužiusiajam, bet tik iki tol, kol sugis kaulai.."

Būtent kaip tik taip, ir ne tok nuo kpdavimo :(
svajakas
Naujokas

Standartinė minde » 2010-06-10 18:40:54

va butent as ta ir nuorejau pasakiti edvardai visiskai sutinku su tavimi
Edvardas rašė:Iš savo patirties galiu pasakyti: kol neįvyko pokyčiai viduje tolvyko ,,tik negėrimas". Blaivybė prasidėjo po vidinio proveržio, o su juo ir ,,sunkus darbas". Kabutėse parašiau, nes pats gyvenimas yra sunkus darbas, o prasidėjus blaivybei net be tavo valios vyksta juntami pokyčiai. Gyvenimas taip sumoduliuoja aplinką, kad nori ar ne turi priimti sprendimus, domėtis, kaip Audronis rašo, sudėtingesniais dalykais, nes tu jau esi pasiruošęs juos suvokti. O, kad neužsnustum ant laurų (blaivybės) -gyvenimas visada pasirengęs pažadinti stebuklingais įvykiais arba netektimis.
Nesikodavau niekados, nes mano laikausi nuomonės, kad tai pasipinigavimas kitų nelaime. Bet žinant, kad patys nešams tas ,,kapeikas", o svarbiausia, kad kai kuriems ir padeda-kodavimo negalima ignoruoti. Jei tiek metų gyvuoja-vadinasi turi savo nišą blaivystės kelyje.
minde
Dažnas svečias

Standartinė Audronis » 2010-06-11 11:33:52

Aš niekada nesikodavau, neturiu supratimo kiek tai kainuoja ir kaip tai daroma. Neginu, nereklamuoju ir nesakau, kad tai yra gerai, bet paskaičius susidaro toks įspūdis, kad kodas yra blogai vien todėl, kad rašantieji pasirinko kitą, "teisingesnį" kelią į blaivybę.

Tai kas yra blogiau - leisti žmogui atiduoti galus ar koduotis? Taip suprantu, kad koduotis yra šimtus kartų blogiau, geriau patvory kojas pakratyti... Kiti būdai, suprantama, protui neturi jokios įtakos ir ją kontroliuoja pats žmogus? Kur gi ne... Skambiai rėkiam ir sveikinam su pirmom blaivybės dienom, su mėnesiais, metais... Giriam kokie šaunuoliai, sakom, kad "...kiekviena blaiva diena yra tavo turtas". O jei žmogus kodo pagalba išbuvo blaivas pusę metų, tai tos blaivos dienos ne jo? O jei tai "tikros" blaivybės pradžia..?
Nika rašo - "...nors pati buvau susileidus torpedą, man tai padėjo - būtent - susidėliot, pailsėt ir pajust blaivaus gyvenimo skonį, patiko..." Ar tai blogai? Paskui ji susirado sau tinkamą blaivybės būdą. O jei nebūtų paragavus blaivybės, kad ir torpedos pagalba?

Onkologiniams ligoniams reikėtų uždrausti chemoterapiją ir nuskausminamuosius? Vien todėl, kad tai kenkia sveikatai ir gali išsivystyti priklausomybė.

Man tikriausiai vertėtų ištiesti "pagalbos ranką", susirasti numerius ir paskambinti visiems pažįstamiems, kurie užsikodavę ir negeria po kelis/kelioliką metų. Pasakyti, kad eitų atsikoduotų ir nekankintų savęs, nes tai yra blogis ir jų blaivybė neteisinga...

Visada sakiau ir sakysiu - visi keliai į blaivybę yra geri, nėra nė vieno 100 proc. gero, kaip ir 100 proc. blogo. Gal nevertėtų kabinėtis prie manančių kitaip, žlugdyti jų tikėjimo, peikti pasirinkimo... Blaivybės nenusipirksi, bet jei žmogus tikrai jos nori, už pinigus nupirktas kodas bus geras spyris judėjimui į priekį...

militarys rašė:Iš savo pusės nelabai pagaunu ką bendro turi kodai/torpedos ir AA narių besigilinančių programon kiekis? Čia kita tema.<...>

Tai atsakymas į prieš tai esančią Nikos žinutę. Ne aš užvedžiau kalbą apie dvasinį tobulėjimą, tik pateikiau alternatyvas, nei kiek ne blogesnes ar geresnes.
Ačiū Dievui — vakar negėriau, pasistengsiu to nedaryti ir šiandien.
Audronis
Senbuvis

Standartinė Pumputis » 2010-06-11 12:29:03

Audronis rašė: Skambiai rėkiam ir sveikinam su pirmom blaivybės dienom, su mėnesiais, metais... Giriam kokie šaunuoliai, sakom, kad "...kiekviena blaiva diena yra tavo turtas". O jei žmogus kodo pagalba išbuvo blaivas pusę metų, tai tos blaivos dienos ne jo? O jei tai "tikros" blaivybės pradžia..?

Prisidedu prie sveikinimų kiekvienam blaiviam žmogui nepriklausomai nuo to kokiu būdu jis yra blaivas. Pats šiaip sau blaivas, kodo ar torpedos pagalba, lanko AA ar palaikomąją grupę ir t.t. Džiaugiuosi jei žmogus suvokęs savo ligą pats ar padedamas kitų žmonių, ieško kelių sveikti. O jie juk patys įvairiausi ir kiekvienam savas. Mano kelias į blaivybę irgi prasidėjo nuo kodų. Džiaugiuosi, kad turėjau tokią patirtį. Neradau forume, kad kasnors būtų pažemintas, paniekintas ar įskaudintas dėl to, kad yra blaivus kodo arba torpedos dėka. Jei nebūtų buvę mano kodų nemanau, kad šiandien būčiau blaivus. Man jie buvo tramplinais į tolimesnę blaivybę.
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Pumputis
Senbuvis

Standartinė minde » 2010-06-11 19:22:12

Pumputi saunu kad kodas buvo geras tramplinas i blaivu ir sviesu rituoju,o tau audriau galiu pasakiti na istikruju net neturiu ka paskiti as asmeniskai nemaciau kad kas butu parase kad kodas yra blogai tiesiok zmones paske savo nuomone bet nei vienas nesmerke kodo jei tu sito nematai atleisk tada zmogau
minde
Dažnas svečias

Standartinė Audronis » 2010-06-14 10:15:25

minde rašė:<...>mano nuomone kad tai yra pinigu plovimas<...>
<...> kai terminas baiges kas tada vivsi zinom pasekmes kiti ir tu metu neistrauke<...>
<...>as asmeniskai nemaciau kad kas butu parase kad kodas yra blogai tiesiok zmones paske savo nuomone<...>

Atsakysiu Military žodžiais - Kaip perskaičiau taip ir supratau...
Ačiū Dievui — vakar negėriau, pasistengsiu to nedaryti ir šiandien.
Audronis
Senbuvis

Standartinė militarys » 2010-06-14 12:08:27

kame čia šaknys..? Lyg ir visi teigiam, kad kodavimas nėra blogis, kad labai gerai kai jis padeda. Lyg ir visi teigiam, kad negali būti vieno visiems vienodo veiksmingo būdo... Tai kodėl ginčijamės? Pala pala.., o gal ne, gal visgi yra geriausias būdas? Rimčiausias, tikriems alkoholikams, tikrai padedantis, o ne kaip nors ten laikinai, tik sudarantis pasveikimo iliuziją.
Nugi tikrai yra toks metodas. Man asmeniškai. Man tai tas, kuris davė man blaivybę, išgelbėjo šeimą, o gal ir gyvybę.. Tų metodų, padėjusių kam nors konkrečiai, gali būt ir ne vienas. Tai ar įmanoma išlikt visiškai objektyviam? Kažin? Tuo labiau, kad ne tik įsigilint, bet ir išvis – žinot visų kelių neįmanoma...
Antra vertus įvairių būdų (kodai, torpedos, Šičko-Kličko, AA draugija, kitos blaivybės bendrijos ir sąjūdžiai) vertinimo ir lyginimo bėda tame, kad dažniausiai vertinu ne patį būdą, bet asmenį, kuris tą būdą atstovauja. T.y. nepatiko man koks tipelis, - tai ir visas jo propaguojamas būdas yra kvailas. Ir, o stebukle, kai tik pradedu ieškoti patvirtinimų savo neigiamai (arba teigiamai) nuostatai, randu jų kiekviename žingsnyje...
militarys
Senbuvis

Standartinė minde » 2010-06-14 20:01:53

Butent Militari visiškai apsoliučei sutinku su tavimi
militarys rašė:kame čia šaknys..? Lyg ir visi teigiam, kad kodavimas nėra blogis, kad labai gerai kai jis padeda. Lyg ir visi teigiam, kad negali būti vieno visiems vienodo veiksmingo būdo... Tai kodėl ginčijamės? Pala pala.., o gal ne, gal visgi yra geriausias būdas? Rimčiausias, tikriems alkoholikams, tikrai padedantis, o ne kaip nors ten laikinai, tik sudarantis pasveikimo iliuziją.
Nugi tikrai yra toks metodas. Man asmeniškai. Man tai tas, kuris davė man blaivybę, išgelbėjo šeimą, o gal ir gyvybę.. Tų metodų, padėjusių kam nors konkrečiai, gali būt ir ne vienas. Tai ar įmanoma išlikt visiškai objektyviam? Kažin? Tuo labiau, kad ne tik įsigilint, bet ir išvis – žinot visų kelių neįmanoma...
Antra vertus įvairių būdų (kodai, torpedos, Šičko-Kličko, AA draugija, kitos blaivybės bendrijos ir sąjūdžiai) vertinimo ir lyginimo bėda tame, kad dažniausiai vertinu ne patį būdą, bet asmenį, kuris tą būdą atstovauja. T.y. nepatiko man koks tipelis, - tai ir visas jo propaguojamas būdas yra kvailas. Ir, o stebukle, kai tik pradedu ieškoti patvirtinimų savo neigiamai (arba teigiamai) nuostatai, randu jų kiekviename žingsnyje...
minde
Dažnas svečias

Standartinė rymkas » 2010-08-11 23:15:27

kuo skiriasi kodavimas nuo lankymo aa ogi tuo kad kodavimas turi kaip mokykloj paskutini skambuti kurio lauki bijodasmas užgert bet dazniausiai baimė nugalėta būna ir uzgerta o jai sulauki to skambucio tai atsigeri uz visus metus ar ten tris nelygu kiek kodavaisi. :D
tik laikas is akmens gali uzauginti gele
Vartotojo avataras
rymkas
Dažnas svečias

Standartinė Pumputis » 2010-08-12 07:59:45

rymkas rašė:kuo skiriasi kodavimas nuo lankymo aa ogi tuo kad kodavimas turi kaip mokykloj paskutini skambuti kurio lauki bijodasmas užgert bet dazniausiai baimė nugalėta būna ir uzgerta o jai sulauki to skambucio tai atsigeri uz visus metus ar ten tris nelygu kiek kodavaisi. :D

Nemanau, kad galima lyginti kodavimą su AA lankymu. Buvau užsikodavęs 2 kartus metams laiko, bet to paskutinio skambučio nei laukiau, nei sulaukiau. Užgėriau po 6 mėnesių, antrą po 3. Matyt man metai buvo perdaug ilgas laikotarpis, kurį galėčiau išbūti be alkoholio. Aišku paskiau gėriau ir atsigėriau. Iki pat reanimacijos.
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Pumputis
Senbuvis

AnkstesnisKitas

Grįžti į Kodavimas, torpeda ir kt.

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias