Aš niekada nesikodavau, neturiu supratimo kiek tai kainuoja ir kaip tai daroma. Neginu, nereklamuoju ir nesakau, kad tai yra gerai, bet paskaičius susidaro toks įspūdis, kad kodas yra blogai vien todėl, kad rašantieji pasirinko kitą, "teisingesnį" kelią į blaivybę.
Tai kas yra blogiau - leisti žmogui atiduoti galus ar koduotis? Taip suprantu, kad koduotis yra šimtus kartų blogiau, geriau patvory kojas pakratyti... Kiti būdai, suprantama, protui neturi jokios įtakos ir ją kontroliuoja pats žmogus? Kur gi ne... Skambiai rėkiam ir sveikinam su pirmom blaivybės dienom, su mėnesiais, metais... Giriam kokie šaunuoliai, sakom, kad "...kiekviena blaiva diena yra tavo turtas". O jei žmogus kodo pagalba išbuvo blaivas pusę metų, tai tos blaivos dienos ne jo? O jei tai "tikros" blaivybės pradžia..?
Nika rašo - "...nors pati buvau susileidus torpedą, man tai padėjo - būtent - susidėliot, pailsėt ir pajust blaivaus gyvenimo skonį, patiko..." Ar tai blogai? Paskui ji susirado sau tinkamą blaivybės būdą. O jei nebūtų paragavus blaivybės, kad ir torpedos pagalba?
Onkologiniams ligoniams reikėtų uždrausti chemoterapiją ir nuskausminamuosius? Vien todėl, kad tai kenkia sveikatai ir gali išsivystyti priklausomybė.
Man tikriausiai vertėtų ištiesti "pagalbos ranką", susirasti numerius ir paskambinti visiems pažįstamiems, kurie užsikodavę ir negeria po kelis/kelioliką metų. Pasakyti, kad eitų atsikoduotų ir nekankintų savęs, nes tai yra blogis ir jų blaivybė neteisinga...
Visada sakiau ir sakysiu - visi keliai į blaivybę yra geri, nėra nė vieno 100 proc. gero, kaip ir 100 proc. blogo. Gal nevertėtų kabinėtis prie manančių kitaip, žlugdyti jų tikėjimo, peikti pasirinkimo... Blaivybės nenusipirksi, bet jei žmogus tikrai jos nori, už pinigus nupirktas kodas bus geras spyris judėjimui į priekį...
militarys rašė:Iš savo pusės nelabai pagaunu ką bendro turi kodai/torpedos ir AA narių besigilinančių programon kiekis? Čia kita tema.<...>
Tai atsakymas į prieš tai esančią Nikos žinutę. Ne aš užvedžiau kalbą apie dvasinį tobulėjimą, tik pateikiau alternatyvas, nei kiek ne blogesnes ar geresnes.
Ačiū Dievui — vakar negėriau, pasistengsiu to nedaryti ir šiandien.