Negeriantys alkoholikai

Standartinė oli » 2007-08-01 12:39:20

Pienė rašė:žmogus po keleto metų ėmė "ragauti" alkoholį, akivaizdžiai eiti į atkrytį
miela Piene,tavo mylimas zmogus jau atrito,turbut jau pamirsho kad alkoholikas,ar jau pasveiko,kiek suprantu jis dar tik pakeliui i ta vadinama duobe,o tai galbut dar blogiau negu ishkart i ja nusirist,jo psichologine busena jau pasikeitus ir be jo noro dabar kazka keisti nelabai ir imanoma,nei tavo nei buvusiu AA draugu proto plovimai chia jau nieko nebekeis,labai norechiau klysti bet turbut teks laukti kol zmogus vel prisimins kas jis yra ishtikruju
Vartotojo avataras
oli
Senbuvis

Standartinė Pienė » 2007-08-01 13:05:49

Aciū ne už tai, ką parašei, tą aš ir taip žinojau. Bet už ramų ir nuoširdų toną :) būtent taip ir yra, ir jau nebesvarbu, galima buvo laiku sustabdyti, ar ne, galėjo kas nors, tarkim, aš, ar ne; šis procesas tikriausiai iš viso nevaldomas nuo kažkurios vietos :(
Nesuprantu savo jausmų. Lyg ir turėtų būti baimė - ne vieną geriantį ar atkritusį laidojau. Lyg ir galėtų būti savigrauža - kažko nepastebėjau ir nepadariau. Dar savigaila galėtų būti - o aš čia kuo dėta, kodėl šitą košę vos ne taip pat, tik iš kitos pusės turiu srėbti aš? Ne, nieko nėra. Ir tuštuma net to nepavadinčiau. Ir pati gerti nenoriu :) Manau, kad dabartinio jausmo nebuvo nupiešto ir Minesotoje ant sienos :) Šiuo metu esu super šalto proto, o man tas visai nebūdinga, nepažįstama ir net nejauku nuo savęs. Kaip siaubiaką žiūrėčiau ant sofos įsitaisius :) ir skausmas viduj. Tokį prisimenu po vieno iš savo užgėrimų, prieš 9-erius metus. Buvau pamiršusi, dabar atsiminiau :(
Ir dar vaiko pasakymas: "Aš buvau negeras, todėl tėvelis geria". Tai bet kam ašaras išspaustų. Bet ne man. Nebeatpažįstu savęs.
Aš ne viena...
Pienė
Naujokas

Standartinė oli » 2007-08-01 13:27:03

ash katik priesh savaite tuo isitikinau,viena ish musu grupes buvo uzgerus jau antra karta,pirma karta ejom pas ja bandem itikinet plaut smegenis,bet aishku visa tai buvo be jokiu rezultatu,kol pagaliau atejo laikas vezt i detoksa,visa jos pirma uzgerima jauchiausi tikrai prislegtas ir beviltishkoj situacijoj,todel kad nieko padet negalejau nei ash nei kiti musu grupes nariai,shi karta pasielgiau kitaip,leidau jai atsigert iki valios be jokiu smegenu plovimo ir t.t.,kaikurie visdelto bande,ishvados:ju pastongos velgi buvo bevaises tik savijauta galutinai sudergta.Tai kam tada draskyt save ir paskui kentet kartu su gerianchiu jei tu tam gerianchiam niekuo negali padeti,kol jis pats nesusivokia kad jam reik pagalbos,atsakymas atejo toks:tai bandymas nuramint save kad padarei viska ka galejei kas nuo taves priklauso,ir ish to isheina kad zinuodanas kad nieko negali padeti tai darai tik tam kad nuramint save,ir dar kazkodel tas saves raminimas virsta i kazkokia tushtuma ir beviltishkuma,tai turbut todel kad tas saves raminimas visishkai beprasmis ir savanaudishkas
Vartotojo avataras
oli
Senbuvis

Standartinė oli » 2007-08-01 14:06:12

Pienė rašė:Gaila, kad į konkretų klausimą nėra konkretaus atsakymo, Kęstuti :)

Va ir gavau grįžtamąjį ryšį - krūvą pamokymų ir diagnozių. Panašiai ir grupėje būna - tik pasakyk savo nuomonę (tebūnie ir klaidingą!), iškelk kokį klausimą, nekalbėk "į tą pačią kalakolnę" - iš karto kas nors su dideliu blaivybės stažu pareikš, kad tai kritika ir kad man jau atkrytis :) tokio dalyko, kaip paprasčiausi pasvarstymai, nelabai senbūviai mėgsta, nes "neklasikiniais" atvejais neranda klasikinio atsakymo :)
Edvardai, aš tave pažįstu ir tikrai gerbiu, bet į "mano" grupę ir pats retai užsuki :) ir dar kartą sakau - dėkinga programai ir AA, neišsivaizduoju savo gyvenimo be jų; o šiuo atveju kalbėjau apie draugystę tarp atskirų AA narių ir požiūrį/elgiasį, kai EINAMA į atkrytį.
Dieve, ar nesuprantamai kalbu, kad atsakymai nei į tvorą, nei į mietą? :)
Ar "burbėti" ir čia nebegalima? :) na tai liaupsinkim viską, bukai, užsimerkim, nematykim, nemąstykim... varykim kaip TSRS himną :)
O kai jau aš būsiu ir čia nepageidaujama, sakykit, išeisiu.
manau AA rograma yra tokia kokia ji yra,ir kaip pasirodo daugumoje atveju ji veiksminga,o tai reishkia kad kazka joje keisti yra beprasmishka,kita medalio puse yra kiekvieno asmeninis reikalas kaip ja suprasti ir manau kiekvieno AA nario supratimas apie programa turi buti vertinamas
Vartotojo avataras
oli
Senbuvis

Standartinė Pienė » 2007-08-01 15:25:56

Manau, kad visada, ką bedaryčiau, pirmiausia darau dėl to žmogaus. Šalia, gal būt eina nusiraminimas, kad padariau viską, ką galėjau.
Tai savanaudiška? O nedaryti nieko - neegoistiška? Būti išmintingu, iš karto nuspręsti, kad tai neduos rezultato - tai neegoistiška, tai ne puikybė? Juk bet kur tik Dievas žino, kaip bus...
Be to, aš vis "provokuoju" išgirsti nuomonę apie ĖJIMĄ į užgėrimą, o jūs jau kalbate apie tai, kai žmogus jau geria, t.y. prasidėjęs užgėrimas. Dėl to tai ir diskutuot nėra ko, visur su visais sutinku :) tik norėjau giliau į tai pažiūrėti, deja, nelabai sekasi. Tiek to.

"kiekvieno AA nario supratimas apie programa..."
Oli, ne apie programą kalba. Ne man vertinti programą, ji yra tokia, jos dėka aš ŠIANDIEN blaiva. Aš ją priimu ir vertinu. Bet programą interpretuoja/aiškina/moko/dalijasi patirtimi...... žmonės.
Bet jau nebenoriu toliau kalbėti.
Pabaigai tik tiek pasakysiu: aš už laisvą Lietuvą, bet tai nereiškia, kad turiu sutikti su visais joje vykstančiais marazmais.
Aš už AA ir jų programą, bet neprivalaus taikstytis su marazmais (žmonių, kurie laiko save blaiviais ir gyvenančiais pagal programą - NE PROGRAMOS!!!), jei juos matau. Sorry :)
Aš ne viena...
Pienė
Naujokas

Standartinė `JUNGA` » 2007-08-01 17:07:17

MIELA PIENE. Perskaičiau JŪSŲ karštą diskusija. kažkada ir aš dariau tokią klaidą. idealizavau žmones. taip pat ne kartą nudegiau. iš savo globėjo gavau labai gerą patarimą. ir pasikeitė viskas i gerąją pusę. dabar grupėje imu ir matau tai kas man patinka. ir man kalbant tikiu kad ir kiti pasiima tik tai kas geriausia. mano nuomone tas ``sijavimo`` metodas ir yra veiksmingiausias. o jei koks ``senbuvis `` ir postringauja, man isijungia automatas ``jokių asmenybiu tik žingsniai ir trdicijos``. ir kol kas pavyksta. o kaltinti save kad atkrito TAU artimas žmogus tikrai be reikalo. nežinau ar iš viso kada bus galima nujausti žmogaus atkryti. savo atkryčių neina išvengti o apie kitą- labai sunku. mano nuomonė TU neturėtum dėl to griaužtis. dabar belieka tik padėti jam grįžti i teisingą kelią. gal ir neišėjo parašyti ko norėjau, nemoku dėstyti minčių bet nuoširdžiai TAU linkiu būti nuolankesniai žmoniū atžvilgiu, ir TAU pačiai bus lengviau. tiek man, gal ir kitiems labai toli iki ``tobulumo.``priimkime žmones tkius kokie jie yra. sėkmės TAU IR STIPRYBĖS.
`JUNGA`
Senbuvis

Standartinė Pienė » 2007-08-01 18:09:52

Jau sakiau neberašysiu, bet negaliu neatsakyti į tokias fainas mintis... Ačiū :)
Sijavimo metodu pasinaudosiu, nors tai ir darau, bet tada tarsi einu prieš savo prigimtį... na gal pavyks, juk visko išmokstama :)
Žmonių atžvilgiu aš pakankamai nuolanki, bet irgi atkreipsiu į tai dėmesį.
Man prasčiau su nuolankumu AA nariams, ypač kai blaivybės stažas ir postringavimai visiškai neatitinka veiksmo, elgesio. Va juos sunku man priimti "tokius kokie yra", nes pati iš visų jėgų stengiuosi, kad mano kalbos ir veiksmai nesiskirtų. Juk tam yra 10-as žingsnis! Aš taip suprantu "gyventi blaiviai": kalbu taip, kaip suprantu, stengiuosi suprasti kuo daugiau, elgiuosi taip, kaip kalbu; ir visam tam pritaria mano sąžinė.
Čia jau supaprastinu ir apjungiu iki begalybės :)

Pavyzdukas - stovi snargliotas vaikas ir sako, priimkit mane tokį, koks esu. Na aš neiškęsiu nepasakiusi, kad nusivalytų, arba pati nuvalysiu, jei per mažas :) ir tik tada priimsiu tokį, koks yra. :) nes su snargliu jis ne toks, koks yra, ar ne? Ar reikia mokytis priimti snarglėtą? Jei taip, tai tada man mokytis ir mokytis... Esu klaidingam suvokime iš pagrindų.

Na o kad išsivystė karšta diskusija, juk nieko tokio, sveika :)
Aš ne viena...
Pienė
Naujokas

Standartinė `JUNGA` » 2007-08-01 22:05:26

Karšta diskusija tai labai gerai, tai ir yra akstinas rašyti. PIENE labai puikiai TAVE suprantu, nes ir man taip buvo. kada po kelių metų blaivybės visa galva nėriau i programą tuoj pradėjau pastebėti tą patį ką dabar matai TU. mačiau kad grupiečių elgesys``kai kurių`` skiriasi nuo kalbų. ir buvo susierzinimas. bet labai greit supratau kad negaliu iš kitų reikalauti kaip iš savęs Taip aš labai kruopščiai lendu i programą, tankiai lankau grupę,kiek galėdamas stengiuos už grupės ribų būti toks kaip grupėje. bet tai mano nuomonė ir mano gyvensena. aš negaliu to primesti kitiems . taip suprantu sveikimą. bet aš žiūriu iš savo varpinės, iš to lygio iš kokio aš atėjau i AA. o kitas žmogelis gal nė dalies to nėra praradęs, nė trečdalio tiek gėręs kiek aš ir dabar ji tapatint su savim būtu didžiulė klaida. iš šito taško aš žiūriu i žmogaus priėmimą tokio koks jis yra.
`JUNGA`
Senbuvis

Standartinė oli » 2007-08-02 01:38:05

sunku su manim,Piene,nezinau nei vieno kuris neteisus :D
Vartotojo avataras
oli
Senbuvis

Standartinė Citrina » 2010-02-05 09:40:57

Bendravimas vienas su kitu padėjo liautis gerti žmonėms, kuriems niekas nebepadėjo. Bendravimo vienas su kitu metu žmonės išgyvendavo dvasinius jausmus. Kažkur dingdavo iliuzijos apie tai, kad materialinių dalykų vaikymasis, ir su jais susijusi garbė, šlovė gali suteikti laimę. Paskui nebegeriantys alkoholikai suprato, kad jiems reikalingi geriantys, tam, kad išsaugotų savo blaivybę, dalindamiesi savo sveikimo patirtimi. Ieškodavo geriančių alkoholikų kalėjimuose, ligoninėse, bažnyčiose, bendruomenėse. Buvo sukurtos tradicijos, kad jų patirtis būtų išsaugota, kad būtų išsaugoti principai, kurių dėka daugybė žmonių gauna pagalbą tuomet, kai niekas jau nebepadeda. Kad neatsirastų visažinių autoritetų vadovų despotų, kurie pamiršta, kad tik viena diena (viena taurelė) juos skiria nuo geriančių. Visi yra lygūs ir svarbūs, ir geriantys, ir negeriantys alkoholikai. Visi yra tame pačiame kelyje į pasveikimą - meilę.
"Jeigu idėja iš pirmo žvilgsnio neatrodo absurdiška – ji yra beviltiška."
Albertas Einšteinas
Citrina
Senbuvis

Re:

Standartinė militarys » 2010-02-05 11:55:30

Citrina rašė:Bendravimas vienas su kitu padėjo liautis gerti žmonėms, kuriems niekas nebepadėjo. Bendravimo vienas su kitu metu žmonės išgyvendavo dvasinius jausmus. Kažkur dingdavo iliuzijos apie tai, kad materialinių dalykų vaikymasis, ir su jais susijusi garbė, šlovė gali suteikti laimę. Paskui nebegeriantys alkoholikai suprato, kad jiems reikalingi geriantys, tam, kad išsaugotų savo blaivybę, dalindamiesi savo sveikimo patirtimi. Ieškodavo geriančių alkoholikų kalėjimuose, ligoninėse, bažnyčiose, bendruomenėse. Buvo sukurtos tradicijos, kad jų patirtis būtų išsaugota, kad būtų išsaugoti principai, kurių dėka daugybė žmonių gauna pagalbą tuomet, kai niekas jau nebepadeda. Kad neatsirastų visažinių autoritetų vadovų despotų, kurie pamiršta, kad tik viena diena (viena taurelė) juos skiria nuo geriančių. Visi yra lygūs ir svarbūs, ir geriantys, ir negeriantys alkoholikai. Visi yra tame pačiame kelyje į pasveikimą - meilę.

gerai tu čia... :)
militarys
Senbuvis

Re:

Standartinė Citrina » 2010-02-08 14:28:26

Citrina rašė:Kad neatsirastų visažinių autoritetų vadovų despotų, kurie pamiršta, kad tik viena diena (viena taurelė) juos skiria nuo geriančių. Visi yra lygūs ir svarbūs, ir geriantys, ir negeriantys alkoholikai. Visi yra tame pačiame kelyje į pasveikimą - meilę.

Lietuvių kalba man per sudėtinga, galima būtų iki begalybės taisyti stiliaus klaidas. Tokios begalynies diskūsijos galimos dėl stiliaus ir gramatikos taisymo... :oops: Visą forumą gal kam nors tektų perrašyti... :roll: A, apie ką čia... Apie despotus. Čia gal stiliaus klaidos, turėjau omeny savo įsivaizdavimus, kaip ateinu grupėn, kas nors mane supažindina su taisyklėmis (tradicijomis), kad mažiaus būtų chaoso, ir ramiai saugiai jų laikydamasi galiu dalyvauti bet kuriame susirinkime? Ar reik aiškintis kokiems vadovams, ko atėjau? Gal dar per gerai atrodai, per mažai gėrusi, gal dar per anksti, dar reikia nusigerti ir taip toliau. (Tokius komentarus girdėjau, sakytus kitiems žmonėms.) Kokie visažiniai išminčiai proto bokštai sprendžia, kas gali dalyvauti susirinkimuose, o kas yra tie vadinamieji priklydę šunys? :D
Atsiprašau už stilių. :roll:
"Jeigu idėja iš pirmo žvilgsnio neatrodo absurdiška – ji yra beviltiška."
Albertas Einšteinas
Citrina
Senbuvis

Re: Negeriantys alkoholikai

Standartinė Jurga » 2010-02-08 14:33:47

Vienintele salyga tapti AA nariu - noras mesti gerti.
Visokiems pasicekavinimams skirti atviri susirinkimai.
Kartais girdedavau naujo zmogaus atzvilgiu klausyma - ar turite problemu su alkoholiu.
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Jurga
Senbuvis

Standartinė Brigita » 2010-02-08 23:08:04

Pritariu Jurgai. Tikrai niekas susirinkimuose "į dūšią" nelenda...
Paveikslėlis

Nujaučiu, kad kažkur giliai tavyje yra žmogus, kurio niekas nepažįsta. A. Hičkokas, T. Vailderis
Vartotojo avataras
Brigita
Senbuvis

Standartinė virgiss » 2010-04-05 20:25:17

Neradau kur kitur galėčiau paklausti, tai parašysiu čia. Kuo skiriasi anoniminis alkoholikas ir abstinentas ? Ir tas ir tas visiškai nevartoja alkoholio.
Ne už gėrimą tėvas sūnų mušė, bet už tai, kad pachmelkos ieškojo
Vartotojo avataras
virgiss
Naujokas

AnkstesnisKitas

Grįžti į Apie AA

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias