Ar AA gali dalyvauti netikintieji?

Re: Ar AA gali dalyvauti netikintieji?

Standartinė Pumputis » 2009-08-05 13:16:55

Kad AA draugijos veikloje gali dalyvauti netikintieji tradicinėmis Lietuvos religijomis įsitikinau pats. Savęs nelaikau tikinčiu jeigu tikėjimą susieti su kažkokia konkrečia religija. Kazkuo tikiu. Tegul tai buna Dievas, tegul tai būna Aukštesnioji Jėga, tegul tai būna AA ar tegul būna tiesiog KAŽKAS. Per pirmąją AA grupę man kazkodėltai užstrigo žodžiai iš preambulės '' Anoniminių alkoholikų draugija nesusijusi su jokiomis sektomis, tikybomis, politika, organizacijomis ar įstaigomis, vengia bet kokių ginčų, neremia jokių judėjimų ir jiems neprieštarauja.'' Pabaigoje "Tėve Mūsų''. Savaime aišku aš tos maldos nei žinojau, nei kalbėjau. Įsijungė toks tragiškas alkoholinis neigimas. Galvoju kaip čia gaunasi. Lygtai girdėjau, kad nėra ryšio su sektomis ir tikybomis, o kazkodel pabaigoje ''Tėve Mūsų''. Kodėl būtent katalikiška ''Tėve mūsų'' , o ne kažkokia kita malda? Iš grupės nebuvo visiškai jokios reakcijos. Niekas net nepasidomėjo kodėl aš tyliu, galbūt išpažystu kokia nors kitą religiją ar panašiai. Po ''Minesotos'' pradėjus lankyti ''pastovią'' grupę irgi niekam nėrūpėjo kodėl aš tyliu kai visi kalba maldą. Buvau grupėje, kurioje pabaigoje kalbama ''Ramybės malda''. Man asmeniškai ji priimtinesnė negu ''Tėve Mūsų''. Bet tai yra mano asmeninė nuomonė. Prireikė 8 mėnesių blaivybės, kad įsitikinčiau, kad preambulėje parašyta tiesa. Šiandien aš susirinkimo pabaigoje jau kalbu ''Tėve mūsų''. Ir ji man tikrai netrukdo, o netgi manau padeda. Dalyvauju AA veikloje nors ir esu netikintis. Na nebent KAŽKUO.
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Pumputis
Senbuvis

Standartinė makselas » 2009-08-06 01:07:21

Savo tikėjimo piršimas kitam man yra sunkei suprantamas. Esu girdėjąs ir tokių pasakymų (Mano Dievas yra razetėja, netiki ikišk pirštus pamatysi arba Dievu pavadint durų rankeną ir ja tikėti). Bet pasidalint savo supratimu su kitais kaip aš jį suprantu man yra būtinas, kad kitas galėtų pasidalint savaja, nors ir visai netiki Dievu, tik taip aš galiu siekti samoningo (savojo) ryšio su aukštesneje jėga.
Nors "Tėve Mūsų" kalbėdavau nuo pat pražios, kad ir tik mintyse, bet vistiek mane erzino tas, kaip ir Pumputis rašė kodėl čia kalba "Tėve Mūsų". Dabar sėdžiu ir galvoju šioi maldoi, net Dievas neminamas ir kaip malonu, kad aš šiandieną tikiu, net tais kurie netiki.
Kai nereiški gyvenimui jokių pretenzijų, tai viskas, ką gauni, yra dovana. (E.M.Remarque)
Vartotojo avataras
makselas
Senbuvis

Standartinė krakowiakas » 2009-09-05 18:51:02

nu nezinau kaip man galetu padet rozete, duru rankena ar kox medis.. o jeigu rozete ar duru rankena suluzta, o konkretu medi nukerta? kas tada atsitinka su mano Dievu? niekai kazkokie.. ir kaip rozete, duru rankena ar medis pashalins mano budo trukumus? absurdas kazkox.. :roll:
clean and sober today...
Vartotojo avataras
krakowiakas
Narys korespondentas

Standartinė e » 2009-09-05 20:17:22

duru rankena ir rozete :))) folklioras
rugsejo 26d. 2008
Vartotojo avataras
e
Senbuvis

Standartinė makselas » 2009-09-06 04:03:05

<em>makselas</em> rašė:Savo tikėjimo piršimas kitam man yra sunkei suprantamas. Esu girdėjąs ir tokių pasakymų (Mano Dievas yra razetėja, netiki ikišk pirštus pamatysi arba Dievu pavadint durų rankeną ir ja tikėti). Bet pasidalint savo supratimu su kitais kaip aš jį suprantu man yra būtinas, kad kitas galėtų pasidalint savaja, nors ir visai netiki Dievu, tik taip aš galiu siekti samoningo (savojo) ryšio su aukštesneje jėga.
Nors "Tėve Mūsų" kalbėdavau nuo pat pražios, kad ir tik mintyse, bet vistiek mane erzino tas, kaip ir Pumputis rašė kodėl čia kalba "Tėve Mūsų". Dabar sėdžiu ir galvoju šioi maldoi, net Dievas neminamas ir kaip malonu, kad aš šiandieną tikiu, net tais kurie netiki.

Kažką aš šiam poste praleidau, žinoma nederėtų klaidinti tų žmonių kurie ieško tikėjimo (durų rankena, razetė) apsurdas kažkos.
Šei dienai esu gana nuolankus kitiem nariam kai kalba per susirinkimą ir dažniausiai sugebu išklausyti kitų nuomonės, bet kai grupėja apie 40 žmonių iš jų kokia 15 iš minesotos ir dar trys naujokai o vienas atėjąs senbuvis porina kaip reikia teisingai tikėti jei ne dievu ar aukštesne jėga, tai labai gerai vietoi Dievo pasirinkti durų rankeną ir su ja kalbėtis, ja tikėti ir tai dar tą daro jo geras pažystamas o ne jis pats ir jam puikiai sekasi, tada jau nuolankumas baigesi aš tiek jo neturiu, tikiuosi kolkas. Tai ir norėjau pasakyti, kad nereikia klaidinti tų kurie bando rasti tikėjimą.
Nu va senokai jau teko teisintis, bet nuo žioplumo vaistų nėra. Dėkui, kad atrašėt.
Kai nereiški gyvenimui jokių pretenzijų, tai viskas, ką gauni, yra dovana. (E.M.Remarque)
Vartotojo avataras
makselas
Senbuvis

Standartinė evaldas » 2009-09-06 06:40:54

Šiaip nepropaguoju tikėjimo durų rankenom ar kitokiais antgamtiniais dalykais, bet galiu pasidalint savo patirtim:
prieš kažkiek metų žaidė "Žalgiris su "Lietuvos Rytu" (jie nuolat žaidžia, tai supaistyt kada tas buvo gana sudėtinga) rungtynės ėjo į pabaigą, buvo likę kažikiek tai sekundžių mano mylima komanda prarado kamuolį ir rezultatas tapo minus aštuoni :twisted:
Susinervijęs kyštelėjau galvą į tualetą, (gal nusispjaut :? ir akys užkliuvo už išlūžusios lentynos. Pasiėmiau įrankius ir padariau naują viskas truko tik kelias minutes aš nurimau, o mano mylima komanda laimėjo :lol:
Nuo to karto mano gyvenimiška patirtis man sako kad duru rankena ar rozetė, jei jos sulūžusios gali man padėt keist ką galiu pakeist, atskirt tuos keičiamus dalykus nuo to su kuo turiu susitaikyt.
Tai tokis mano ateistinis požiūris į aukštesniąsias jėgas.
evaldas
girtuoklis

Standartinė Egidijus » 2010-05-16 00:24:49

jei nieko pries isiterpsiu
esu praktikuojantis AA narys.Jokiu ritualu susirinkimuose,jokiu rasiniu,lytiniu,tikejimo ar netikejimo diskriminacijos,gejai,biseksualai,prostitutes ir t.t. visi norintys mesti gerti laukiami AA susirinkimuose bei kitoje AA veikloje.Yra nustatyta(rekomenduojama) susirinkimu vedimo tvarka(protokolu nera) ir psio.Baltijos kelio metu zmones susikabino rankomis ar tai atliko rituala?Manau tai solidarumo zenklas,palinkejimas vienas kitam stiprybes,padekojimas uz tolerancija,tai jutimas ,kad nesi vienas kaip b.b.s.,tai jutimas ,kad esi sitiem zmonem reikalingas bei rupimas.As tai jauciu ir man tai padeda ir suteike stiprybes,pasitikejimo salia esanciais ir t.t.Tiek kas liecia susikabinimo rankom.
Nesvarbu kiek kartu krenti,svarbu kiek kartu sugebi atsikelt.
Egidijus
Dažnas svečias

Standartinė Egidijus » 2010-05-16 00:58:45

niekam nieko nenoriu iteigti tik pabandysiu atkartoti vieno senoves kinieciu filosofo minti:
Kas sako ,kad nera Dievo, reiskiasi tas ir yra Dievas,nera Dievo Kaune? nera Dievo Vilniuje?Nera Dievo Maskvoje,Vasingtone?Nera Dievo zemeje?Kas taip teige tikrai yra Dievas!
morale:zmogui zemiski darbai turetu rupeti o Dievui (jei Jis yra) dieviskieji darbai.As tik nusilakes zmogenas ir ne man spresti kam buti kam nebuti.Man turetu rupeti mano gyvenimas,koks jis ir ar as gyvenu taip kaip noreciau.Man 100 kartu yra svarbiau faktas,kad esu 5-ti metai blaivas,kad keiciasi mano gyvenimas i geraja puse kuri metodiskai grioviau apie 20m. aukodamas savo sveikata.Del ko tai vyksta?Nezinau,zinau,kad pats nesugebejau begale kartu.Kas man padejo?Manau,kad 1)pamynes po savo kojom puikybe,nulenkes galva atejau prasyti pagalbos! kiti punktai nera tokie svarbus.Svarbu tai,kad esu blaivas ir gyvas ir tai faktas kuris byloja apie tai,kad pagalba gavau ir dabar zinau kele.
Nesvarbu kiek kartu krenti,svarbu kiek kartu sugebi atsikelt.
Egidijus
Dažnas svečias

Standartinė virgelis » 2010-07-14 21:43:30

Noreciau pasidalint savo asmenine patirtimi AA ir tikejimo klausimu.Man pradzia buvo sunki,turejo praeit nemazai laiko kol supratau aukstesnes jegos prasme.Visa tai ivyko kai TIKEJIMA atskyriau nuo RELIGIJOS.Siulyciau kiekvienam abejojanciam pabandyti tai .P.S.is nieko niekas neatsiranda.
Vartotojo avataras
virgelis
Naujokas

Ankstesnis

Grįžti į Tikėjimo tiesos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių