Alkoholikas ir MEILĖ.....

Re: Alkoholikas ir MEILĖ.....

Standartinė Citrina » 2010-02-04 12:13:44

Niekas nekaltas, kad serga, nei pats žmogus, nei jo artimieji. Bet, prisiimti dalį atsakomybės už savo "pagalbas" ir blaškymąsi, provokuojantį alkoholizmo atkryčius, deja, tenka.
Viltis miršta paskutinė.
"Jeigu idėja iš pirmo žvilgsnio neatrodo absurdiška – ji yra beviltiška."
Albertas Einšteinas
Citrina
Senbuvis

Standartinė Citrina » 2010-02-04 12:50:38

Svarbi rašė:Ilgus metus padejau jam, ir atlikau visokius ko-alkoholikes vaidmenis, visus kurie yra
surasyti temose apie alkoholizma ir ju seimas. Manau visas tas stadijas as praejau.

AA knygoje rašo apie tai, kad nuolankumas mums gali atrodyti kaip per prievartą grūdama košė. Nuolankumo iš knygų neišmoksim. Niekaip.Kam koncentruotis į koalhoholizmo stadijas? Gal verčiau apie sveikimo stadijas pradėti galvoti? :wink:
Albertas Einšteinas
Citrina
Senbuvis

Standartinė Jurga » 2010-02-04 12:51:59

vejai.... atsakomybe uz uzgerimus ir atkricius prisiima pats alkoholikas. Kol uz ji prisiims atsakomybe kiti tol jam nebus jokios prasmes nebegerti.
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Jurga
Senbuvis

Standartinė Citrina » 2010-02-04 12:55:14

Jurga rašė:vejai.... atsakomybe uz uzgerimus ir atkricius prisiima pats alkoholikas. Kol uz ji prisiims atsakomybe kiti tol jam nebus jokios prasmes nebegerti.

Būtent. Laikas prisiimti atsakomybę už savo elgesį, o ne už alkoholko.
Albertas Einšteinas
Citrina
Senbuvis

Standartinė Gertruda » 2010-02-04 13:06:02

Svarbi, atsiribok tu nuo jo viena karta, o tuolab nuo sio forumo :) Ne tavo reikalas, kad kazkas serga. Turi savo gyvenima, savo ligas, savo vaikus, kuriais privalai pasirupinti iki ju astuoniolikos.
Bendrauk su sveikais, optimistiskais zmonemis. Tau siuo gyvenimo laikotarpiu visiskai nenaudinga prisiimti atsakomybiu arba asaru maiseliu is alkoholiku patirties.
Paveikslėlis

"Ir kai tu tikrai ko nors trokšti, visas pasaulis slapta padeda tau įgyvendinti šį troškimą…” Paulo Coelho
skype sese34
Vartotojo avataras
Gertruda
Dažnas svečias

Standartinė Citrina » 2010-02-04 13:10:51

Gertruda rašė:Bendrauk su sveikais, optimistiskais zmonemis. Tau siuo gyvenimo laikotarpiu visiskai nenaudinga prisiimti atsakomybiu arba asaru maiseliu is alkoholiku patirties.

O. Šitas patarimas ir man praverstų. :!: Būkite maloni, parašykite, kur yra sveikų ir optimistiškų žmonių?
P.S. (Tik dėl Dievo meilės, nenurodinėkite tų, kurie valgo antidepresantus.) :wink:
Albertas Einšteinas
Citrina
Senbuvis

Standartinė kristina » 2010-02-04 13:27:30

pritariu Gertrūdai. Svarbi, į viską žvelk paprasčiau, žiūrėk savo vidinio komforto, o nesimatuok visokių koalkoholizmo terminų, nebraidžiok po kitų neigiamas emocijas. iš tikrųjų niekas geriau už Tave pačią nežino, kas yra teisinga. sėkmės.
Vartotojo avataras
kristina
Senbuvis

Standartinė makselas » 2010-02-06 02:38:04

Citrina rašė:
Gertruda rašė:Bendrauk su sveikais, optimistiskais zmonemis. Tau siuo gyvenimo laikotarpiu visiskai nenaudinga prisiimti atsakomybiu arba asaru maiseliu is alkoholiku patirties.

O. Šitas patarimas ir man praverstų. :!: Būkite maloni, parašykite, kur yra sveikų ir optimistiškų žmonių?
P.S. (Tik dėl Dievo meilės, nenurodinėkite tų, kurie valgo antidepresantus.) :wink:

Aš manau tikėjimu ir meile yra pagrįstas gyvenimas, esu girdėjęs man nelaibai suprantamų teorijų,(kad viskas kas egzistuoja žemėja tai tik mūsų tikėjimo dėka). Mano išankstinės nuostatos, trukdydavo judėti į priekį, kol aš galvodavau, kad esu pats (kručiausias) tai taip ir būdavo, va tik kiti to nematydavo. Jeigu aš netikiu, kad ir pats blogiausias žmogus, turi optimizmo, tai niekas man to ir neįrodys.
Kai nereiški gyvenimui jokių pretenzijų, tai viskas, ką gauni, yra dovana. (E.M.Remarque)
Vartotojo avataras
makselas
Senbuvis

Standartinė Svarbi » 2010-02-07 11:33:58

tai gi, gyvenimas be meiles yra sunkus...
Vartotojo avataras
Svarbi
Naujokas

Standartinė Citrina » 2010-02-08 08:58:55

makselas rašė:[ kol aš galvodavau, kad esu pats (kručiausias) tai taip ir būdavo, va tik kiti to nematydavo. Jeigu aš netikiu, kad ir pats blogiausias žmogus, turi optimizmo, tai niekas man to ir neįrodys.

Krutas, jei turi sugebėjimų įvertinti, kuris žmogus yra blogiausias.
Kuris šiaip geras, o kuris šiaip blogas, kas čia per skirstymas? :roll:
Albertas Einšteinas
Citrina
Senbuvis

Standartinė Citrina » 2010-02-08 09:03:55

Geriantį žmogų paleisti laisvėn, gali trukdyti pavydas: a vdrug jis su ta fėja nustos gerti? :shock:
Siaubas. Jau vien dėl to "reikia" dėti visas pastangas, kad priverstum jį sugrįžti.
Užgėrė vyras, ir ramu. Atkeršyta už visokias fėjas. Ir įrodyta pačiai sau, kad kita ne geresnė.
Myli žmogų, nori, kad jis būtų laimingas, susitaikyk, kad gal jis bus blaivus, laisvas ir laimingas su kita...
Albertas Einšteinas
Citrina
Senbuvis

Standartinė Svarbi » 2010-02-08 17:39:42

Citrina rašė:Geriantį žmogų paleisti laisvėn, gali trukdyti pavydas: a vdrug jis su ta fėja nustos gerti? :shock:
Siaubas. Jau vien dėl to "reikia" dėti visas pastangas, kad priverstum jį sugrįžti.
Užgėrė vyras, ir ramu. Atkeršyta už visokias fėjas. Ir įrodyta pačiai sau, kad kita ne geresnė.
Myli žmogų, nori, kad jis būtų laimingas, susitaikyk, kad gal jis bus blaivus, laisvas ir laimingas su kita...

Na kažkaip įrodinėt, kad ta "fėja" kažkuom geresnė, aš net nesiruošiau, nes tvirtai žinau, kad taip nėra. Ir jeigu tik jis bus su ta "fėja" laimingas, tai tik į gerą, bet labai gaila, nes jis ten nėra laimingas. Galvojau apie tai, todėl ir leidau jam išeit, kad sužinotų ar ten bus geriau. Bet ten vyksta tas pats kas ir pas mane buvo, niekas nesikeičia... :(
Juo lab nesiruošiu aš niekam keršyti, nėra dėl ko. Kaip toj patarlėj : Jei myli - paleisk, jei mylės-sugrįš... taip ir padariau.
Tik jis vis dar nori sugrįžt ar blaivus, ar girtas, bet nori atgal... nori namo...Man jo labai gaila, noriu jam padėti, bet kol kas
jis neprašo pagalbos, gydytis nesutinka, nelaiko savęs alkoholiku. Jis tik labai nori namo...Bet juk aš negaliu visą gyvenimą vykdyti tik jo norus, o kur aš ? kur vaikai ? kur mūsų norai ??? Kodėl turime pildyti jo norus, ko panorėjo.. štai prašom, o jis net nepripažįsta, kad serga šia baisia liga... tai kaip mes? kur mūsų gyvenimai? Gal iš kart save palaidot vardan jo norų...?
Mylėt aš jį myliu, ir noriu, kad jam būtų tik gerai, ne blogai. Noriu, kad gyventų ar su ta, ar su kita, noriu, kad negertų.
Sakai bus laisvas, nemanau, jeigu bus priklausomas nuo alkoholio, "fėjos", tai nei laisvas, nei laimingas nebus...
Tikrai nesu tokia, kaip mane čia apibūdinai Citrina.
Vartotojo avataras
Svarbi
Naujokas

Standartinė Citrina » 2010-02-08 17:59:26

Svarbi rašė:Tikrai nesu tokia, kaip mane čia apibūdinai Citrina.

Ne tave apibūdinau. :) Papostrigavau šiaip, tema apie fėjas. :) Bandau suprasti. :wink:
Albertas Einšteinas
Citrina
Senbuvis

Standartinė Citrina » 2010-02-17 11:23:57

Gertruda rašė:butinai tave nugirdysiu, kad paskui man tarnautum kaip gulbei :lol:

Ar gali nusikirsti galvą ir pamint ją po kojų?
Jei taip, tai eik; meilė laukia tavęs!
Meilė sode neužauga, nenusipirksi jos turguj.
Karalius tu ar tarnas, nesvarbu, mokėsi savo galva,
ne mažiau.
Taip, meilės eliksyro kaina yra galva tavoji!
Ko dvejoji? Šykštuoli. Juk tai pigu!

Papasakok, o Gulbe, seną savo pasaką.
Iš kur, o Gulbe, atskridai?
Į kokį skrendi krantą?
Kurgi nutūpsi poilsio, o Gulbe, ko tu ieškai?

Šįryt, o Gulbe, pabusk, pakilk ir sek paskui mane!
Yra šalis, kurios nevaldo abejonės arba skausmas:
kur nebeliko mirties siaubo.
Pavasario giraitės žydi ten, švelniais kvapais
bylodamos į vėją „Jis tai aš“:
Širdies bitelė ten darbštuolė netrokšta jokio kito
džiaugsmo.

Kabiras
Vertė R. Tagorė
Albertas Einšteinas
Citrina
Senbuvis

Standartinė Gertruda » 2010-02-22 12:55:39

Paveikslėlis

"Ir kai tu tikrai ko nors trokšti, visas pasaulis slapta padeda tau įgyvendinti šį troškimą…” Paulo Coelho
skype sese34
Vartotojo avataras
Gertruda
Dažnas svečias

AnkstesnisKitas

Grįžti į Alkoholizmas ir meilė

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias